Загадка смерті Михайла Грушевського - Шаповал, Ю.І. (Український історичний журнал, 2006)
У статті йдеться про невідомі обставини смерті М. Грушевського. Спираючись на закриті раніше документи й матеріали, автор статті привертає увагу до тих аспектів, які раніше були поза увагою грушевськознавців і висловлює свою версію обставин смерті визначного вченого. It is told in the article about the unknown details of M. Hrushevskyj’s death. The author gives his own version of circumstances of the famous scientist’s death.