Мистецтвознавчі та народознавчі праці Бориса Бутника-Сіверського - Афанасьєв, В. (Народна творчість та етнографія, 2001)
До 100-річчя від дня народження вченого. 16 березня 2001 року виповнилось 100 років Борису Степановичу Бутнику-Сіверському — відомому мистецтвознавцю, історику, етнографу, людині широких наукових інтересів і неспокійної вдачі, завжди сповненої молодечого запалу, якоїсь, здавалось, невичерпної енергії, завжди налаштованої на пошуки невідомих або призабутих фактів, подій, явищ з історії української культури.