М.Ф.Біляшівський — перший директор Національного музею історії України - Попельницька, О.О. (Український історичний журнал, 2008)
Стаття присвячена діяльності відомого українського етнографа, мистецствознавця, археолога, музеєзнавця Миколи Федоровича Біляшівського на посаді директора Київського художньо-промислового і наукового музею у 1902-1917 рр. The article is dedicated to the activity of a famous Ukrainian ethnographer, art critic, archaeologist, museologist M.F.Biliashivs’kyi on the post of manager of Kyiv Museum of Arts, Industry and Science in 1902–1917.