З історії розвитку цукрової промисловості в Україні у другій половині XIX - на початку XX ст. - Москалюк, М.М. (Український історичний журнал, 2008)
У статті розглядається проблема становлення та розвитку цукрової промисловості в Україні у другій половині ХІХ - на початку ХХ ст. Проаналізовано еволюцію становлення даної галузі та її значення в економічному та історичному розвитку країни. This article shows the problem of creation and development of sugar industry in Ukraine in the end of XIX – in the beginning of XX century. The evolution of creating this industry is analysed. The article also shows the importance of this industry in the economical and historical development of the country.