Штрихи до педагогічної діяльності академіка І.П.Крип'якевича - Клименко, Н.П. (Український історичний журнал, 2008)
У статті на основі нових архівних та приватних джерел висвітлюється педагогічна й гімназійна діяльність у 1909-1939 рр. відомого історика І.П. Крип'якевича. Особливу увагу звернено на його участь, як члена Українського педагогічного товариства, в українізації шкільництва Галичини, активну працю над розв'язанням проблем національної школи. Basing upon archival and private sources the article shows pedagogical and gymnasium activity of a famous historian I.P.Krypiakevych in 1909–1939. Special attention is paid to his participation as a member of Ukrainian Pedagogical Community in Ukrainization of school sphere of Haluchyna and to his active work on solving the problem of national schools.