До питання про повсякденне життя представниць козацько-старшинських родин початку XVIII ст. - Таїрова-Яковлева, Т.Ґ. (Український історичний журнал, 2008)
Публікуються віднайдені в Російському державному архіві давніх актів унікальні зразки особистого жіночого листування початку XVIII ст. З огляду на те, що збереглося дуже мало свідчень про повсякденне життя жінок Гетьманщини початку XVIII ст. публіковані документи становлять особливу цінність, надаючи рідкісну можливість відновити деякі подробиці минувшини. The unique examples of personal woman correspondence of the beginning XVIII c. found in the Russian State Archives of Old Acts are published. Taking into consideration that very few evidence of everyday women’s life in Het’manschyna of the beginning XVIII c. have survived the published documents are of a special value, giving a rare opportunity to restore some details of the past.