Конфесійні трансформації внаслідок українсько-польського переселення 1944-1946 рр. - Стоцький, Я.В. (Український історичний журнал, 2008)
У статті досліджується, як процеси переселення українців із Польщі та поляків – із України відбилися на конфесійному житті релігійних громад у Західній Україні та у Східній Польщі. The paper deals with the impact on confessional life of religious communities in Western Ukraine and Eastern Poland caused by the process of transmigration of Ukrainians from Poland and Poles from Ukraine.