До 70-річчя доктора історичних наук, профессора С.В.Кульчицького - Удод, О.А. (Український історичний журнал, 2007)
10 січня 2007 р. виповнилося 70 років Станіславу Владиславовичу Кульчицькому. Про те, що він є без перебільшення (яке досить часто буває при відзначенні ювілеїв видатних вчених) істориком світового масштабу цілком заслужено й обґрунтовано лунало в численних вітаннях, публікаціях, здравицях на честь ювіляра. Адже С.В.Кульчицький — давно визнаний в Україні й за кордоном дослідник національної історії (причому — найскладніших, найсуперечливіших і таких же небезпечних для самого вченого періодів нашого минулого).