Український мистецтвознавець зі світовим ім'ям - Гасанова, Н. (Народна творчість та етнографія, 2002)
Григорій Никонович Логвин, мистецтвознавець зі світовим ім'ям, праці якого в галузі історії української архітектури і мистецтва відомі усім фахівцям. Більша частина творчого життя науковця припала на добу тоталітаризму, ворожого культурі, національним святиням, вільній науковій думці та свободі творчості. Це був період, сповнений трагічних і героїчних подій, небаченої руйнації духовних цінностей і свідомого опору патріотів - діячів української культури — тоталітарній системі. Григорій Логвин один з тих, хто весь свій талант поклав на вівтар служіння Україні. Він зумів реально вплинути на процеси, що формують націю, її культуру, зрештою весь духовний світ.