Обрання доктора історичних наук Сергія Білоконя дійсним членом Української вільної академії наук у США - Швидкий, В.П. (Український історичний журнал, 2007)
Подія, яка спричинила появу цієї замітки, була справді поважною, з одного боку, очікуваною, а, з іншого, приємно несподіваною для нас — 30 березня 2006 р. головного наукового співробітника відділу історії України другої половини XX ст. Інституту історії України НАН України, доктора історичних наук Сергія Білоконя було обрано дійсним членом Української вільної академії наук у США (посвідчення №584).