Проблеми національної ідентичності країн Скандинавії в контексті процесу європейської інтеграції - Швед, О.В. (Український історичний журнал, 2007)
У статті проаналізовано процеси трансформації національних, реґіональних та цивілізаційних ідентичностей країн Північної Європи в контексті інтеґраційних рухів. Здійснено спробу історичної ретроспективи змісту понять «Північ», «Скандинавія», «Європа». The article highlights the transformation processes of national, regional and civilization identities of the Nordic countries in European integration context. The attempt of historical retrospective review of meanings «Norden», «Scandinavia» and «Europe» is being made.