П'ятий міжнародний конгрес україністів у Чернівцях - Липова, Г. (Народна творчість та етнографія, 2002)
1989 року на установчій конференції в Неаполі засновано Міжнародну Асоціацію Україністів. Вона була покликана об’єднати всю українську гуманістку — національну і зарубіжну — з метою відродження української нації в усіх аспектах її духовного буття. І ось у серпні вже П'ятий Міжнародний конгрес україністів засвідчив значний поступ у реалізації цієї благородної ідеї. Гостей з усього світу приймав Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича.