Багатогранність таланту вченого, педагога, громадського діяча - Станішевський Ю. (Народна творчість та етнографія, 2002)
Нинішній рік для доктора філософських наук, професора Сергія Безклубенка, який недавно відзначив своє 70-ліття, не тільки ювілейний, але ще й дуже урожайний. Видатний український вчений у 2002 році подарував читачам чотири фундаментальні книги, а саме: "Теорія культури", "Українське кіно. Начерк історії", "Етнокультурологія" і, нарешті, "Кінословник. Основні терміни та поняття". Вже самі назви книжок, написаних Сергієм Даниловичем, промовисто свідчать про широчінь та багатоманітність його наукових інтересів і рідкісну універсальність знань, про масштабність і багатоплановість постійної дослідницької праці.