Мистецькі здобутки Ярослави Музики - Фільц, Б. (Народна творчість та етнографія, 2002)
У часи Незалежності нашої держави на особливу увагу і згадку заслуговують люди, життя і творчість яких були віддані Україні, виборюванню прав українського народу в умовах окупаційних режимів на власну духовну культуру і мистецтво, на просвітницьку і громадську діяльність та власне і неповторне бачення світу у своєму мистецтві. До таких особистостей належить видатна художниця, маляр-графік, реставратор, громадський діяч та збирач національної культурної спадщини Ярослава Музика.