Дмитро Дорошенко: «перший» чи «другий» в українській історіографії першої половини XX ст.? (Досвід вивчення інтелектуальної біографії історика) - Андрєєв, В.М. (Український історичний журнал, 2007)
8 квітня 2007 р. виповнилося 125 років від дня народження Дмитра Івановича Дорошенка (1882-1951 рр.), відомого українського історика, громадсько-політичного й державного діяча, творчий доробок якого налічує понад 1000 праць з історії України, української історіографії, історії культури, релігії та церкви. Багато праць ученого не втратили свого наукового значення й у наш час. April 8, 2007 marked the 125th anniversary of Dmytro Ivanovych Doroshenko’s birth (1882-1951). Renowned Ukrainian historian, public figure and statesman, Doroshenko authored over 1000 works on Ukrainian history, Ukrainian historiography and the history of culture, religion and the Church. Much of his work has not lost historical significance to this day.