Лютнева революція 1917 р. в українській провінції - Ковальчук, М.А. (Український історичний журнал, 2007)
На підставі маловідомих документів, спогадів сучасників і матеріалів преси реконструйовано перебіг Лютневої революції в реґіонах України, висвітлено характер революційних перетворень, що відбувалися в березні 1917 р. On the basis of little known documents, memoirs of contemporaries and the press, the author charts the course of the February Revolution in the Ukrainian regions and elucidates the revolutionary changes that took place there in March 1917.