Олександр Стронін та його роль у становленні політичної науки в Україні - Бевз, Т.А. (Український історичний журнал, 2007)
Стаття присвячена маловідомому в Україні громадському діячеві, педагогу, організатору перших недільних шкіл, автору політичних праць та «Народної енциклопедії» Олександру Івановичу Строніну. Розкрито життєвий і творчий шлях. Увага акцентується на періоді перебування О.Строніна в Україні, відтворено його зв’язок і співпрацю з М.Драгомановим та іншими відомими українськими діячами другої половини ХІХ ст. The article is dedicated to little known in Ukraine social figure, pedagogue, organizer of first Sunday schools and author of numerous political works and of «People’s Encyclopedia» Oleksandr Ivanovych Stronin. His course of life and work is revealed. Attention is accentuated on a period when O.Stronin stayed in Ukraine, his cooperation and connection with M.Drahomanov and other famous Ukrainian figures of the second half of the XIX century are reconstructed.