Структура і джерела Київського літопису ХІІ ст. - Котляр, М.Ф. (Український історичний журнал, 2007)
У статті йдеться про джерела і структуру Київського літопису XII ст., які відзначаються складністю й різноманітністю. Серед джерел визначено як південноруські, так і північноруські літописи, розкрито структуру ізвода, що складається як із традиційних літописних статей, так і з повістей переваж¬но воїнського характеру. The article tells about sources and structure of Kyiv chronicle of the XII century which are notable for their complexity and diversity. Using the sources the author shows chronicles of Southern Rus’ and Northern Rus’, demonstrates structure of a historical work (izvod) that consists of traditional annalistic articles and narrative of mainly military character.