Із зали засідань Президії НАН України (27 листопада 2024 р.) (Вісник НАН України, 2025)
На засіданні Президії НАН України 27 листопада 2024 р. року розглядалися такі питання: - щодо проблем діяльності наукових установ НАН України в сучасних умовах (доповідач — А.Г. Загородній); - про досвід співпраці з підприємствами ОПК в умовах воєнного стану (доповідач — С.Ю. Максимов); - пріоритезація та комерціалізація інноваційних розробок НАН України (доповідач — В.М. Геєць); - актуалізація напрямів наукових розробок з урахуванням тенденцій світового рівня та викликів, що постали перед державою (доповідач — С.О. Фірстов); - зміни НАН України в контексті сучасних реалій (доповідач — О.М. Тимоха); - міжнародний досвід дослідження і збереження археологічних пам’яток в умовах російської агресії проти України (доповідач — А.В. Буйських); - наукова молодь НАН України в умовах воєнного сьогодення: академічна стійкість, здобутки та поточні потреби (доповідач — В.О. Ковач); - сучасний український історичний наратив як засіб протидії російській історичній пропаганді (доповідач — О.А. Удод); - проблеми і перспективи створення та використання водневих джерел струму (доповідач — О.Д. Золотаренко).