Про наукову концепцію розвитку законодавства України (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 11 грудня 2024 р.) - Стефанчук, Р.О. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді розглянуто комплекс невідкладних завдань, які постають перед науковцями НАН України в процесі реалізації Закону України «Про правотворчу діяльність». Підготовка Наукової концепції розвитку законодавства України має спрямовуватися на забезпечення правових та організаційних засад правотворчої діяльності з метою подальшого вдосконалення правотворчого процесу в Україні, врегулювання суспільних відносин, пов’язаних із плануванням, розробленням, прийняттям, застосуванням нормативно-правових актів та наближенням українського законодавства до стандартів ЄС. The report examines a set of urgent tasks facing scientists of the National Academy of Sciences of Ukraine in the process of implementing the Law of Ukraine “On Lawmaking Activity”. The preparation of the Scientific Concept for the Development of Ukrainian Legislation should be aimed at providing the legal and organizational foundations of lawmaking activity in order to further improve the lawmaking process in Ukraine, regulate social relations related to the planning, development, adoption, application of regulatory legal acts and the approximation of Ukrainian legislation to EU standards.