Наука — це спосіб життя (до 90-річчя академіка НАН України В. І. Старостенка) - Легостаєва, О.В.; Макаренко, І.Б. (Вісник НАН України, 2025)
13 квітня 2025 р. виповнюється 90 років видатному українському геофізику, геологу, фахівцю в галузі теорії інтерпретації потенціальних полів, двічі лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1984, 1995), заслуженому діячеві науки і техніки України (1997), лауреату премії імені С.І. Субботіна НАН України (2015), директору Інституту геофізики ім. С.І. Субботіна НАН України (1992—2021), доктору фізико-математичних наук (1977), професору (1984), академіку НАН України (1990) Віталію Івановичу Старостенку. April 13, 2025, marks the 90th anniversary of the outstanding Ukrainian geophysicist, geologist, specialist in the theory of potential field interpretation, two-time laureate of the State Prize of Ukraine in Science and Technology (1984, 1995), Honored Science and Technology Figure of Ukraine (1997), laureate of the S.I. Subbotin Prize of the National Academy of Sciences (2015), Director of the S. Subbotin Institute of Geophysics of the National Academy of Sciences of Ukraine (1992—2021), Doctor of Physical and Mathematical Sciences (1977), Professor (1984), Academician of the National Academy of Sciences of Ukraine (1990) Vitaly I. Starostenko.