Творчий портрет відомого вченого та організатора науки (до 75-річчя академіка НАН України П. М. Мележика) - Костенко, О.О.; Логвінов, Ю.Ф.; Масалов, С.О. (Вісник НАН України, 2025)
3 травня 2025 р. виповнюється 75 років відомому українському вченому-радіофізику, лауреату премії імені С.Я. Брауде НАН України (2019), директору Інституту радіофізики та електроніки ім. О.Я. Усикова НАН України (2014—2021), доктору фізико-математичних наук (2001), академіку НАН України (2018) Петру Миколайовичу Мележику. May 3, 2025 marks the 75th anniversary of the famous Ukrainian radiophysicist, laureate of the S.Y. Braude Prize of the National Academy of Sciences of Ukraine (2019), Director of the O.Ya. Usikov Institute for Radiophysics and Electronics of the National Academy of Sciences of Ukraine (2014—2021), Doctor of Physical and Mathematical Sciences (2001), Academician of the National Academy of Sciences of Ukraine (2018) Peter M. Melezhik.