Довічне везіння, або рідкісне вміння використовувати кожний шанс (до 80-річчя академіка НАН України В. М. Локтєва) - Брижик, Л.С. (Вісник НАН України, 2025)
3 травня 2025 р. виповнюється 80 років відомому фізику-теоретику, фахівцю в галузі теорії кріокристалів, магнітних явищ, невпорядкованих систем, надпровідності, двічі лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1977, 1990), заслуженому діячеві науки і техніки України (2000), лауреату Золотої медалі імені В.І. Вернадського НАН України (2014), премії імені К.Д. Синельникова НАН України (1985) та премії імені М.М. Боголюбова НАН України (2006), академіку-секретарю Відділення фізики і астрономії НАН України (з 2004 р.), завідувачу відділу теорії нелінійних процесів у конденсованих середовищах Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України (1993—2017), доктору фізико-математичних наук (1983), професору (1997) академіку НАН України (2003) Вадиму Михайловичу Локтєву. May 3, 2025 marks the 80th anniversary of the famous theoretical physicist, specialist in the theory of cryocrystals, magnetic phenomena, disordered systems, superconductivity, twice laureate of the State Prize of Ukraine in the field of science and technology (1977, 1990), Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (2000), laureate of the V.I. Vernadsky Gold Medal of the NAS of Ukraine (2014), laureate of the K.D. Synelnikov Prize of the NAS of Ukraine (1985) and the M.M. Bogolyubov Prize of the NAS of Ukraine (2006), Academician-Secretary of the Department of Physics and Astronomy of the NAS of Ukraine (since 2004), head of the Department of Theory of Nonlinear Processes in Condensed Media of the Bogolyubov Institute for Theoretical Physics of the NAS of Ukraine (1993—2017), Doctor of Physical and Mathematical Sciences (1983), Professor (1997), Academician of the NAS of Ukraine (2003) Vadym M. Loktev.