Алгоритм і критерії відбору книжкових видань до міжнародних наукометричних баз даних - Радченко, А.І.; Гавриш, А.В. (Вісник НАН України, 2025)
Статтю присвячено актуальним питанням забезпечення розвитку наукових установ НАН України на шляху до відкритої науки. Розглянуто процес подання наукових монографій до наукометричних баз даних Web of Science Core Collection і Scopus та фактори відповідності наукових книжкових видань критеріям і вимогам міжнародних баз даних. The article is devoted to the topicalissues of ensuring the development of scientific institutions of the NAS of Ukraine on the path to open science. The process of submitting scientific monographs to the scientometric databases Web of Science Core Collection and Scopus and the factors of compliance of scientific book publications with the criteria and requirements of international databases are examined.