Місцеві біогазові палива для систем розподіленої генерації (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 7 травня 2025 р.) - Жук, Г.В. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді наведено актуальні результати досліджень, проведених науковцями Інституту газу НАН України і спрямованих на розв’язання важливих науково-технічних проблем, пов’язаних із впровадженням новітніх технологій переробки відходів в енергоносії. Акцентовано увагу на значних перспективах використання отриманих результатів для розвитку роз- поділеної генерації в Україні. The report presents current results of research conducted by scientists of the Gas Institute of the National Academy of Sciences of Ukraine and aimed at solving important scientific and technical problems of implementing the latest technologies for processing waste into energy. Attention is focused on the significant prospects for using the obtained results for the development of distributed generation in Ukraine.