Стратегічна мінеральна сировина для відновлення України (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 7 травня 2025 р.) - Шехунова, С.Б. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді наведено найважливіші й актуальні результати проведених науковцями Інституту геологічних наук НАН України комплексних фундаментальних і прикладних наукових досліджень, спрямованих на забезпечення науково-методичної підтримки розвитку мінерально-сировинної бази України, яка критично впливає на економічну, соціально-політичну та геополітичну стабільність і національну безпеку держави. The report presents the most important and relevant results of comprehensive fundamental and applied scientific research conducted by scientists of the Institute of Geological Sciences of the NAS of Ukraine and aimed at providing scientific and methodological support for the development of the mineral resource base of Ukraine, which critically affects the economic, socio-political and geopolitical stability and national security of the state.