Українська літературна мова кінця ХХ — першої чверті ХХІ ст.: стан і тенденції розвитку (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 2 квітня 2025 р.) - Тараненко, О.О. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді окреслено поле для діяльності українських мовознавців з метою всебічного і комплексного аналізу загального стану й тенд енцій розвитку української літературної мови в нових умовах її функціонування як державної мови України та наукового супроводу виконання положень відповідних законів України. The report outlines the field for the activities of Ukrainian linguists with the aim of a comprehensive and holistic analysis of the general state and trends in the development of the Ukrainian literary language in the new conditions of its functioning as the state language of Ukraine and scientific support for the implementation of the provisions of the relevant laws of Ukraine.