Наука — обороні та безпеці держави (виступ на відкритті виставки-презентації оборонних досліджень і розробок установ НАН України з нагоди Дня науки 14 травня 2025 р.) - Горбулін, В.П. (Вісник НАН України, 2025)
До Дня науки в Україні в Національній академії наук України відбулася виставка-презентація розробок наукових установ Академії. Захід став майданчиком для демонстрації наукового потенціалу, що активно працює в інтересах суспільства, держави та її майбутнього. Участь у виставці взяли 60 наукових установ НАН України, які представили низку своїх науково-технічних розробок. Захід відвідали представники органів державної влади, науково-освітніх кіл, промисловості, бізнесу, проєктних організацій та громадського сектору. Пропонуємо читачам ознайомитися з текстом виступу першого віцепрезидента НАН України академіка НАН України В.П. Горбуліна.