Оптимізація логістичних процесів підприємства в умовах цифрової трансформації (на прикладі Kuehne + Nagel) - Гриценко, С.І.; Дейкун, В.О. (Вісник економічної науки України, 2025)
У статті досліджено сучасні підходи до цифрової трансформації логістичних процесів на підприємствах. Акцентовано увагу на застосуванні інноваційних технологій, таких як ERP-системи, цифрові двійники, автономні мобільні роботи, блокчейн та хмарні платформи. Особливу увагу приділено аналізу кейсу компанії Kuehne + Nagel, яка є одним із лідерів у впровадженні цифрових рішень у логістиці. Визначено переваги використання інновацій у підвищенні ефективності, гнучкості та прозорості логістичних операцій. Розроблено практичні рекомендації щодо цифрової трансформації логістики для вітчизняних підприємств. The article explores modern approaches to the digital transformation of logistics processes in enterprises. It focuses on the implementation of innovative technologies such as ERP systems, digital twins, autonomous mobile robots, blockchain, and cloud platforms. Special attention is paid to the case of Kuehne + Nagel, a global leader in logistics innovation. The advantages of using digital solutions to enhance efficiency, flexibility, and transparency of logistics operations are outlined. Practical recommendations for the digital transformation of logistics in Ukrainian enterprises are developed.