Комплексное моделирование рисков при выработке управленческих решений в сложных организационно-технических системах - Соколов, Б.В.; Юсупов, Р.М. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Аналізуються існуючі підходи до визначення та формалізації факторів невизначеності і ризику. Стосовно до управлінської діяльності пропонується концепція комплексного моделювання ризиків і відповідна узагальнена структура вибору, що базуються на структурноматематичному і категорійнофункторно- му підходах до опису складних об’єктів и процесів. Different approaches of determination and formalization for uncertainty and risk factors are studied. Concept of risk integrated modeling and corresponding structure of choice are described. This concept is based on mathematical structuring and functorcategory description.