О стабилизации движения систем с неголономными связями - Ларин, В.Б. (Проблемы управления и информатики, 2006)
У кінематичному наближенні розглянуто задачу синтезу системи стабілізації для колісних транспортних роботів з одним і двома кермовими колесами. Запропоновано алгоритм синтезу слідкуючої системи для таких пристроїв. Наведено результати математичного моделювання, що свідчать про ефективність синтезованих алгоритмів. У кінематичному наближенні розглянуто задачу синтезу системи стабілізації для колісних транспортних роботів з одним і двома кермовими колесами. Запропоновано алгоритм синтезу слідкуючої системи для таких пристроїв. Наведено результати математичного моделювання, що свідчать про ефективність синтезованих алгоритмів.