Об особенностях идентификации многомерных непрерывных систем по данным с ограниченной неопределенностью - Губарев, В.Ф.; Тигунов, П.А. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Представлено результати аналітичних та чисельних досліджень ідентифікованості і особливостей задач ідентифікації багатовимірних систем в умовах обмеженої невизначеності. Запропоновано структуру моделі у формі ітеративної схеми, зручної для реалізації, що дозволяє відновлювати модель за окремими субмоделями. Визначено умови, за яких задача ідентифікації стає некоректно поставленою. Results of analytical and numerical researches on identifiability and peculiarity of identification problem for multivariable systems under bounded uncertainty are offered. Model structure in suitable form for iterative scheme which allows to reconstruct model by means of separate submodels is proposed. The illconditioning of parameter estimates for identification problem is established.