К проблеме усреднения задач оптимального управления. Часть 1. Анализ существующих схем - Когут, П.И.; Мизерный, В.Н.; Рудянова, Т.Н. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Наводяться результати якісного порівняння існуючих підходів до розв’язання проблеми усереднення задач оптимального керування системами з розподіленими параметрами, математичні моделі яких залежать від малого параметра ε . Ілюстрація основних положень підкріплена модельними прикладами. The comparative analysis of the existing methods of attack to study of the homogenization procedure for optimal control problems of systems with distributed parameters, whose mathematical description depends on some small parameter ε , has been presented. The main results are confirmed by numerous examples.