Синтез систем защиты информации с минимальной стоимостью механизмов защиты - Боня, Ю.Ю.; Новиков, А.Н. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Представлено результати дослідження методу синтезу системи захисту інформації з мінімальною вартістю механізмів захисту в комп’ютерній системі з відкритою архітектурою, що забезпечує рівень ризику, не вищий заданої величини. Задача оптимального проектування сформульована як задача лінійного булевого програмування. Після спрощення вихідна задача розв’язана з використанням методу вектора спаду. Results of investigation of synthesis method of such information protection systems with open architecture with a minimum cost of protection mechanisms, which should ensure that mean losses from safety violation is less than predefined level are presented. Problem of optimal design of information protection system is reduced to the solution of linear Boolean programming problem. To solve obtained problem recession vector method was used.