Звичаєво-обрядова культура Львівщини в календарних святах зимового циклу (на матеріалі етнографічних польових досліджень) - Гайова, Є. (Матеріали до української етнології, 2018)
У фондах Національного музею народної архітектури та побуту України в Києві є дивовижна колекція різдвяної атрибутики, подарована Володимиром Івановичем Шагалою, який власноруч виготовив, розмалював і декорував різноманітні звичаєві вироби та різдвяні прикраси для оздоблення хати, на зразок тих, що побутували в Галичині.