Типи сорочок Чернігівщини (із фондової збірки Музею народної архітектури та побуту України) - Шафранська, Г. (Матеріали до української етнології, 2018)
У статті вперше досліджуються типи та орнаментація традиційних сорочок Чернігівщини ХІХ – початку ХХ ст. за матеріалами колекції сорочок із фондів Національного музею народної архітектури та побуту України. The types and ornamentation of the traditional shirts from the Chernihiv region of the 19th – early 20th centuries are investigated in the article for the first time after the materials of the shirts collection from the funds of the National Museum of Folk Architecture and Life of Ukraine.