Деревообробні ремесла Слобожанщини: традиції та сучасність - Сауляк, Б. (Матеріали до української етнології, 2018)
У статті досліджено деревообробні ремесла окремого історико-етнографічного регіону України – Слобожанщини. Основну увагу звернено на стельмаство та бондарство, як основні деревообробні ремесла. Простежено зміни у побутуванні виробів з дерева в житті слобожан протягом ХХ – початку ХХІ ст. Woodworking crafts of Slobozhanshchyna, as a particular historical and ethnographic region of Ukraine, are investigated in the article. The main attention is paid to cart manufacturing and cooperage as the basic woodworking crafts. Changes in the use of wooden articles in the everyday life of the population of Slobozhanshchyna during the 20th – early 21st century are considered.