Оптимальное управление термонапряженным состоянием тела при заданных напряжениях - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Розглянуто нові задачі оптимального керування термонапруженим станом тіла при заданих напругах на його границі. Для цієї розподіленої системи з багатозначним оберненим оператором стану побудовано математичні моделі, що однозначно визначають стан тіла. Доведено існування єдиних оптимальних керувань системи з різними квадратичними функціоналами вартості. The paper considers new problems concerned with optimal control of a thermally stressed state for a body with specified stresses on its boundaries. For such a distributed system with a multivalue inverse state operator, mathematical models are constructed that uniquely specify a body state. The paper proves existence of unique optimal controls for a system with different quadratic cost functionals.