Построение области устойчивости линейных цифровых систем в плоскости двух параметров, которые нелинейно влияют на коэффициенты характеристического уравнения - Мовчан, Л.Т.; Мовчан, С.Л. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Розглянуто питання побудови областей стійкості лінійних цифрових систем в просторі двох параметрів, які нелінійно входять в коефіцієнти характеристичного рівняння. Запропоновано алгоритм знаходження точок границі області стійкості шляхом перебору тільки одного параметра, без перевірки на стійкість чи нестійкість системи в цих точках. Коректність результату гарантується застосуванням методу D-розбиття. The problems of construction of stability domains of linear discrete systems in space of two parameters nonlinearly entering coefficients of a secular equation. The algorithm of determination of boundary points of stability domain by exaustive search of only one parameter without control of system stability in these points is proposed. Correctness of results is guaranteed by using of D-partition methods.