К проблеме усреднения задач оптимального управления. Часть 2. Вариационная сходимость задач условной минимизации - Когут, П.И.; Мизерный, В.Н.; Рудянова, Т.Н. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Розглянуто проблему усереднення двох різних класів задач оптимального керування: керування сингулярною нелінійною параболічною системою та керування лінійною еліптичною системою в перфорованій області. Homogenization of two different classes of optimal control problems, namely, the control problem of nonlinear singular parabolic system and the control problem of linear elliptic system in perforated domain, have been considered.