О математических основах функционирования компьютерной системы оптимального управления траулером. Часть 2 - Мусуривский, В.И. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Отримано розв’язки таких задач оптимального керування траулером: про оптимальну швидкодію; про оптимальні витрати енергетичних ресурсів. Ці задачі є задачами Лагранжа. Їх розв’язки знайдено за допомогою принципу максимуму Понтрягіна. Описана схема дозволяє створити комп’ютерну систему керування заданим об’єктом — систему прийняття рішень. The problems of trawler optimal control are solved: about optimal speed, optimal expenditures of energy resources. Given problems are Lagrange problems solved by Pontryagin maximum principle. The described scheme allows creating of computer control system of a given object — the decision making system.