Метод определения достаточности согласованности индивидуальных ранжирований при принятии групповых решений - Тоценко, В.Г. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Запропоновано методи обчислення коефіцієнта конкордації з урахуванням компетентності експертів, а також порогових значень коефіцієнтів конкордації і рангової кореляції при визначенні результуючого ранжування методом Борда. Поріг визначення використовується для встановлення наявності корисної інформації у множині індивідуальних ранжувань, поріг застосування використовується для визначення відповідності множини індивідуальних ранжувань уявленням особи, що приймає рішення, щодо припустимих відмінностей оцінок, даних різними експертами. Methods of calculation of threshold values of concordation factors and rank correlation are offered at determination of resulting ranking by Borda method. The threshold of detection serves for determination of the presence of useful information in a set of individual rankings. The threshold of application is used for definition of conformity of a set of individual rankings to the ideas of decision making person about admissible distinctions of the estimates given by different experts.