Первая очередь банка синхронных данных для анализа влияния солнечной активности на состояние здоровья населения - Лычак, М.М.; Бобко, Н.А.; Зелык, Я.И.; Царук, Н.П.; Братасюк, И.П. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Сонячна активність є складним багатофакторним процесом, і його прояви (названі космічною погодою) достатньо різноманітні. З іншого боку, зміни стану здоров’я населення м. Києва можна характеризувати, наприклад, таким векторним показником, як щоденна кількість викликів швидкої медичної допомоги (ШМД) у зв’язку із загостренням у людей захворювань деяких типів. Вирішується завдання формування і підтримки банку синхронних даних про зміни більшості факторів космічної погоди і кількості викликів ШМД для встановлення взаємозв’язку між ними. Представлено таблиці, що відображають наповнення відповідних Excelфайлів. На графіках проілюстровано характер змін за часом різних показників. Обробка і відображення складових банку даних здійснювались у програмному середовищі MATLAB. The solar activity is complex multifactor process and its manifestations (called space weather) are rather different. On the other hand, changes of a population health in Kiev, can be characterized, for example, by such vector indicator, as a daily number of calls of the ambulances connected with peaking of manifestation of some types of diseases. The task of criterion and support of the synchronous data bank of the majority space weather factors modifications and amount of the ambulances calls to determine the correlation between them was solved. All data are reduced in the uniform format of Excelfiles. The tables which map filling appropriate Excelfiles are represented. The character of time evolution of various parameters is displayed on the graphs. Processing and representation of the data bank components were carried out in MATLAB.