Получение гарантированных множественных многогранных оценок параметров объектов управления при наличии выбросов в ограниченных возмущениях - Шевченко, В.Н. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Пропонується метод множинного оцінювання параметрів об’єктів керування, нечутливий до викидів — стрибків значень збурень за апріорні обмеження. Використання в процедурі множинної ідентифікації даних, спотворених викидами, може призводити до збоїв, які полягають у тому, що множинна оцінка стає пустою. Робастність запропонованого методу оцінювання базується на виявленні та усуненні даних, спотворених викидами, обробка яких призводить до збоїв. Алгоритм визначення нехарактерної поведінки збурення реалізовано у вигляді функції в середовищі програмування MATLAB. The method of estimating parameters of controlled objects insensitive to outliers — jumps of disturbances values beyond a priori bounds. The use in procedures of set identification of data distorted by outliers can result in malfunctioning because of the fact that estimating set becomes empty. Robust property of the suggested estimation