Структурный синтез алгоритма управления компьютерной сетью системы «Динамический абонент — динамическая сеть — динамический абонент» - Павлова, С.В. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Визначено принципи і стратегію синтезу алгоритму керування станом комп’ютерної мережі, призначеної для зв’язку динамічних об’єктів в інформаційно-керуючих системах. Дано постановку задачі синтезу керування абонентом комп’ютерною мережею, що поділяється на дві підзадачі: перша — задача визначення структури мережі та її операційного складу, друга — логікодинамічна задача визначення логічної керованої структури мережі та її логікоопераційного складу. На прикладі системи «динамічний абонент — динамічна мережа — динамічний абонент» розглядаються класи раціональних циклічних процесів організації мережі, а також запропоновано проблемноситуаційну фільтрацію всієї множини можливих циклів на основі принципу імерсії. The principles and the strategy of the control algorithm synthesis of a computer net- work state intended for dynamic object connection in informational controlling sys- tems are defined. The formulation of control synthesis problem is presented. The giv- en formulation is sectioned into two subtasks. The first problem is a problem of a network structure and a network operational makeup determination. The second problem is a logical-dynamic problem of a logical controlled network architecture and logical-operational makeup definition. On an example of a system «dynamic us- er — dynamic network — dynamic user» the classes of rational cyclic processes of network arrangement are considered, and also the problem-situational filtering of all set of possible cycles is proposed on the basis of an immersion principle.