Представники національних меншин у лавах Чорноморського повстанського козацького війська на Одещині та в Придністров’ї (1920-1921 рр.) - Боган, С. (Чорноморська минувшина, 2006)
У статті розглядається історія антибільшовицьких повстанських формувань та підпільних організацій на Одещині і в Придністров’ї у 1920-1921 рр., досліджується національний склад Чорноморського повстанського козацького війська, порівнюється антибільшовицький повстанський рух в Україні та інших країнах колишньої Російської імперії. The author has considered the history of anti-communist guerilla formations and underground organizations in Odesa and the Dniester region in 1920-1921. The national structure of the staff of the Black Sea Insurrectional Cossaks Army is investigated, underground organizations in Ukraine and other countries of the former Russian empire are compared.