Мазепинці-самостійники в Одесі - Максим’юк, Т. (Чорноморська минувшина, 2006)
Стаття є результатом дослідження книжок і листівок, які були присвячені гетьманові України Іванові Мазепі і були опубліковані видавництвами, заснованими В.Боровиком та І.Липою в Одесі (“Воля й Доля” і “Наpoдоний стяг”). The artical is result of research of the books and cards, which were devoted to hetman of Ukraine Ivan Mazepa and were published by publishing houses established by V. Borovyk and I. Lypa in Odesa (“Will and Doom” and “Folk Ban”).