Утворення Брацлавського воєводства і встановлення його кордонів у XVI–XVII ст. - Гродецька, В. (Чорноморська минувшина, 2006)
У статті розглянуто питання утворення Брацлавського воєводства, з’ясовано процес становлення його кордонів, крізь ці питання відображена його роль і значення у геополітиці Східної Європи. The article is dedicated to the question on establishment of Bratslav vojevodstvo and to the problem on making of its borders in XVI-XVII c. Through a prism of both of the problem author has made an attempt to show the significance and the role of Bratslav vojevodstvo in geopolitical situation in Eastern Europe.