Идентификация параметров в минимаксной постановке - Меньшиков, Ю.Л. (Проблемы управления и информатики, 2006)
У детермінованій постановці розглянуто задачу ідентифікації параметрів лінійної моделі стаціонарного процесу. Кількість вимірів мінімальна і не перевищуєкількості змінних у моделі. Розглянуто мінімаксну постановку задачі стійкої ідентифікації параметрів моделі. Для порівняння з відомими методами виконано розрахунки економетричної моделі за реальними вимірами. The problem of parameters identification of linear model of stationary process in determined statement is considered. The number of measurings is minimal and does not overstep the number of variables of model. The minimax statement of problem of stable identification of the parameters of mathematical model was examined. The calculation of econometrical model on real measurements was executed for comparison with know methods