Синтез робастных комбинированных регуляторов токовых контуров при векторном управлении двигателями переменного тока - Потапенко, Е.М.; Потапенко, Е.Е. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Синтезовано компенсатори контурів струму двигунів змінного струму з векторним керуванням. Компенсатори складаються зі спостережників невизначеностей, до яких зведено всі неідеальності, і комбінованих регуляторів, що здійснюють компенсацію невизначеностей та керування контурами струму з номінальними параметрами. Чисельне моделювання підтвердило переваги компенсаторів у порівнянні з традиційними ПІрегуляторами. The current circuit compensators of alternatingcurrent motors with vector control are synthesized. The compensators consist of uncertainties observers and combined controllers. All errors are included in uncertainties. The combined controllers compensate uncertainties and control current circuits with nominal parameters. Numerical simulation confirmed advantages of compensators with respect to traditional PI controllers.